Kleine stapjes worden in het gespecialiseerd onderwijs grote successen. Dat ervaart Nienke van Dieren, vakleerkracht bewegingsonderwijs op de Klimop in Hilversum.

Stralen
“Een kind dat niet van de glijbaan durft, tóch gaat en vervolgens straalt van oor tot oor. Het zijn kleine succesjes, maar voor de leerlingen heel groot. Dat vind ik zo leuk aan het gespecialiseerd onderwijs. Het verschil in de bewegingsvaardigheid van leerlingen is hier groter dan bij kinderen in het regulier basisonderwijs, waar ik vijftien jaar heb gewerkt. Dat maakt de manier van lesgeven anders en creatiever.

Meet & Greet
Via de Meet & Greet ben ik bij stichting Elan terechtgekomen. Daar ben ik blij mee; de groepen zijn klein, er heerst rust in de school en ik heb de tijd voor mijn leerlingen. Hun puurheid vind ik heel mooi. Ze zijn eerlijk en geven veel terug. Elan doet veel voor nieuwe medewerkers, met startersbijeenkomsten en scholing. Ik vind het heel fijn hier.”

Werken bij Elan
Stichting Elan bestaat uit acht scholen; één voor gespecialiseerd onderwijs, vier voor gespecialiseerd basisonderwijs, twee voor gespecialiseerd voortgezet onderwijs en één voor gespecialiseerd (voortgezet) onderwijs. Daarnaast zijn er verschillende tussenvoorzieningen. Ben jij leerkracht of zij-instromer en wil je net als Nienke bij Elan werken of meer weten over Elan en onze opleidingsmogelijkheden? Ga dan naar www.werkenbijelan.nl.

Dit interview verscheen in Baan & Toekomst van 13 februari 2024.

Vakdocent gym